Unieke missie

Kinderen leren lezen, kijken en luisteren met inzicht en begrip én verstandig leren omgaan met moderne media, dat is de missie van News2Learn. News2Learn biedt een alternatief voor bestaande begrijpend leesmethoden of dient als aanvulling op het ontbreken van begrijpend lezen in de moderne taalmethoden.

21e-eeuwse vaardigheden

News2Learn is ontstaan vanuit de behoefte om kinderen adequaat toe te rusten voor de 21e eeuw. De belangrijkste vaardigheden die hiervoor nodig zijn, zijn begrijpend lezen en digitale geletterdheid. Wie deze vaardigheden namelijk beheerst, bezit een belangrijke basis voor zijn toekomst.

Unieke combinatie

News2Learn combineert op een slimme manier begrijpend lezen, kijken, luisteren en mediawijsheid. Zo besteedt u aandacht aan digitaal burgerschap zonder dat dit extra onderwijstijd kost.

Kwaliteit

Bij News2Learn staan onderwijskwaliteit en gebruiksgemak voorop. De didactische aanpak en de inzet van een gebruiksvriendelijke digitale omgeving faciliteren de leraar zodat deze zich helemaal kan richten op de kwaliteit van het leerproces.

Aansprekend

De onderwerpen van News2Learn zijn aansprekend, en verbreden en verdiepen de leefwereld van de leerlingen. Hierdoor wordt hun leesmotivatie bevorderd en krijgt begrijpend lezen persoonlijk betekenis.

Samen

Samen maken we onderwijs beter. Daarom bent u bij ons geen klant, maar partner. Vanuit onze passie voor onderwijs staan we open voor nieuwe inzichten en kennis die werkt. Zo maken we samen met leraren, leerlingen, onze journalisten en leesexperts News2Learn altijd weer een beetje beter en mooier.

News2Learn is een product van Edu-World, bedenkers van onderwijs dat werkt. Benieuwd naar ons verhaal?

Edu-World