Unieke missie

Kinderen leren lezen, kijken en luisteren met inzicht en begrip én verstandig leren omgaan met moderne media, dat is de missie van News2Learn. Hier werken we dagelijks aan, vanuit een eigen visie en op een eigentijdse manier. News2Learn biedt een alternatief voor bestaande begrijpend leesmethoden of dient als aanvulling op het ontbreken van begrijpend lezen in de moderne taalmethoden.

21e-eeuwse vaardigheden

News2Learn is ontstaan vanuit de behoefte om kinderen adequaat toe te rusten voor de 21e eeuw. De belangrijkste vaardigheden die hiervoor nodig zijn, zijn begrijpend lezen en digitale geletterdheid. Wie deze vaardigheden namelijk beheerst, bezit een belangrijke basis voor zijn toekomst.

Unieke combinatie

News2Learn combineert op een slimme manier begrijpend lezen. kijken, luisteren en mediawijsheid. Hiermee voorziet News2Learn in de behoefte om aandacht te besteden aan mediawijsheid zonder dat dit extra onderwijstijd kost, best uniek.

Kwaliteit

Bij News2Learn staan onderwijskwaliteit en gebruiksgemak voorop. De didactische aanpak en inzet van eigentijdse technologie faciliteren de leraar zodat hij zich helemaal kan richten op de kwaliteit van het leerproces. De digitale mogelijkheden reduceren de kopieertijd en het papiergebruik aanzienlijk. Tijdseffectief en goed voor het milieu dus.

Identiteit

News2Learn staat voor betrouwbare kwaliteit, waarden en normen vinden we belangrijk. Dat komt terug in de lessen. Lesinhouden komen op integere wijze tot stand. Actuele en aansprekende onderwerpen doen een beroep op de betrokkenheid van de leerlingen en zetten aan tot nadenken. We weten ons geïnspireerd door christelijke waarden en normen.

Samen

Samen-werken is wat we belangrijk vinden. Scholen zijn bij ons geen klanten maar partners. Samen met leraren en leerlingen maken we News2Learn iedere les een beetje beter en mooier. Dat geldt ook voor de samenwerking met experts. We staan open voor nieuwe inzichten en kennis die werkt.

News2Learn is na veel onderzoek en ontwikkeling in cursus 2016-2017 tot stand gekomen. Dat kon dankzij de stichting News2Learn die werd gesteund door fondsen, bedrijven en schoolbesturen. Inmiddels staat News2Learn op eigen benen en is het een product van Edu-World B.V. Abonnementsgelden van scholen zijn onze inkomstenbron. Met deze middelen investeren we voortdurend in verbetering van ons concept en de producten. Dat doen we samen met de scholen. Coöperatief werken zit namelijk in onze genen.

Inloggen News2Learn

Bepaalde informatie op deze website is alleen beschikbaar voor geregistreerde basisscholen. Hiernaast kunt u inloggen, met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen. U kunt ook inloggen met uw Edu-World account. Gratis account aanvragen »

wachtwoord vergeten?
sluiten