Kijkje in de klas

Leerlingen over News2Learn

Vraag je leerlingen naar hun favoriete vak, dan noemen ze begrijpend lezen zeker niet als eerste. Dat weten we bij News2Learn maar al te goed. Daarom doen we ons best om iedere week leuke en aansprekende lessen te maken. Dat geeft leesplezier. Daarbij maken we leerlingen bewust dat je met News2Learn slimmer kan worden in begrijpend lezen. Regelmatig onderzoeken we of leerlingen dit ook doorhebben. Dat doen we door spontaan na de les leerlingen te bevragen op wat ze geleerd hebben. Het is verrassend wat leerlingen er dan over zeggen.

News2Learn Junior bij kleuters

Terecht zijn leerkrachten in de onderbouw gericht op de speelse ontwikkeling van kleuters. Het is prachtig om het enthousiasme van jonge kinderen te zien. Ze zijn ontvankelijk en genieten ervan om nieuwe dingen te leren. Onderdeel van werken met jonge kinderen, is prentenboeken voorlezen. Het geeft luisterplezier, vergroot de wereld en stimuleert de fantasie. Hier sluit News2Learn Junior bij aan. Juf Bertine vertelt wat ze hier van vindt.

News2Learn in de bovenbouw

Met News2Learn word je niet alleen wijzer door de leuke onderwerpen, maar je wordt vooral ook slimmer door het trainen van begrijpend leesvaardigheden. Dat is best een uitdaging, want als leerkracht moet je zelf ook goed weten hoe je teksten en andere informatiebronnen verstandig leest. Meester Reinder doet al vanaf het begin mee en vertelt dat hij er zelf ook iets van leert.