Volledig digitaal

News2Learn gebruikt slimme digitale techniek. Met één klik heeft u alle lesmaterialen bij de hand en kunt u (inter)actief aan de slag. News2Learn heeft een leerlingensite waar de leerlingen reageren op het onderwerp van de week en met de tekst en bijbehorende media aan het werk kunnen.

Digitale lerarenhandleiding op de iPad

Slim en gemakkelijk digitaal werken

News2Learn maakt slim gebruik van moderne technologie. Daarbij staan de kwaliteit van het onderwijsleerproces en het gebruiksgemak voor de leerkracht en de leerlingen voorop. Technologie is er immers om het ons gemakkelijk te maken. De leerkracht maakt gebruik van een digitale handleiding, waarmee hij eenvoudig het digibord aanstuurt. Voor de leerlingen is er een eigen leerlingensite beschikbaar.

Digitale lerarenhandleiding

De lerarenhandleiding is volledig digitaal en daarmee altijd onder handbereik van de leerkracht. De handleiding is te vinden in Edu-World, de slimme online boekenkast waar alle methoden van Edu-Sign te vinden zijn. De handleiding biedt snel overzicht van de les die gegeven wordt. De les is gestructureerd opgebouwd en met één klik is alles wat u voor de les nodig heeft beschikbaar.

Eenvoudig het digibord aansturen

De bediening van het digibord is integraal in de digitale handleiding opgenomen. Met één klik toont u de startvraag, lesdoelen, reacties van leerlingen, strategieën, schema’s, teksten, afbeeldingen, clips, achtergrondinformatie en andere bestanden op het digibord. De digibordviewer werkt in elke moderne browser en is geschikt voor ieder digibord.

Toegang tot de databank

Maakt u liever uw eigen les? Ook dat kan met News2Learn. Alle lesbestanden zijn beschikbaar via de online en interactieve databank. Sleep de bestanden in volgorde in uw eigen afspeellijst en u geeft de les zoals u dat wilt. Maximale flexibiliteit dus.

Leerlingwebsite

Voor de leerlingen is een eigen leerlingensite beschikbaar. Voorafgaand aan een nieuwe les wordt op de site een startvraag met informatie getoond. De vraagt activeert de voorkennis en de leerlingen sturen het antwoord in de vorm van een fictief whatsappje, e-mail, tweet of een andere mediavorm naar de leerkracht. Zo leren ze direct oefenen met verschillen vormen van media. De vraag wordt thuis gemaakt en biedt ouders de gelegenheid om te zien waar hun kind mee bezig is. Iets dat zeker bij het onderdeel mediawijsheid belangrijk is. Via de leerlingensite is ook de tekst van de week beschikbaar. Ideaal voor scholen die met laptops of tablets werken.

Doe de check

Edu-World is een geavanceerd programma. De handleiding is geschikt voor pc, laptop, tablet en smartphone en werkt in elke moderne browser, bij voorkeur Google Chrome of Mozilla Firefox. News2Learn komt het best tot zijn recht in een lesomgeving waarbij u de handleiding bedient vanaf een laptop, tablet of moderne smartphone en het digibord via de pc op uw bureau. Test uw digibord opstelling

Inloggen News2Learn

Bepaalde informatie op deze website is alleen beschikbaar voor geregistreerde basisscholen. Hiernaast kunt u inloggen, met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen. U kunt ook inloggen met uw Edu-World account. Gratis account aanvragen »

wachtwoord vergeten?
sluiten